torstai 30. toukokuuta 2013

Laatikkotalkoot ja istutusta

Tänään saatiin viimein kaupunkiviljelylaarit. Pohjakangas loppui kesken, joten ei saatu kaikkia laatikoita täytettyä. Osa pääsi kuitenkin jo tänään istuttelemaankin. Mun "taimeni" on kyllä niin räjähtäneet käsiin että saa nähdä kuinka enää selviävät siirrosta.


Ensin laitettiin takareunaan vähän sokerihernettä. Annoin ohjeeksi että suunnilleen lapion mitta aina siementen väliin ja sehän oli tarkkaa sitten että lapio joka väliin mahtui :)Yksi kirsikkatomaatti ja paprikakin vietiin laariin. Tomaatti oli valmiiksi omassa ruukussaan ja varmasti selviää siirrosta, mutta tuolle paprikalle voi kyllä käydä hullusti. Otin sen aivan liian täydestä parvekelaatikosta ja juuria tuli katkottua ihan reululla kädellä.


Tuo järjetön vihreä kasa on kaksi ylikasvanutta kesäkurpitsan tainta. Keväällä kun koulin taimia tökkäsin nuo pari parvekelaatikon päätyyn kun en raskinnut roskiinkaan heittää. Ne siinä villiintyivät ihan täysin. Saa nähdä selviytyvätkö tuosta siirrosta. En ryntynyt enää kasveja toisistaan erottelemaan siihen olisivat kyllä kuolleet varmasti.


Viimeisinä taimina laatikkoon tuli vielä pari persiljantainta ja toiselta viljelijältä ylijäämä lehtikaali. Siemenestä pistettiin vielä paria eri salaattia ja oreganoa. Saa nähdä tuleeko niistä mitään.


Tässä vielä kylvetty/istutettu laatikko koko komeudessaan :)


Kukkakaaliakin olisin halunnut laittaa, mutta ne olisi pitänyt myös esikasvattaa enkä ikinä saanut aikaiseksi. Toki torilta saisi taimia, mutta ei tohon taida oikein enää mahtua.

1 kommentti:

  1. Heippa! Eksyin tuolta Henrican blogista tänne sinun blogiisi kurkkaamaan. Hyvältä näyttää istutuksesi, toivottavasti paprikakin selviytyy! :)

    Sokeriherneet ovat muuten tosi kivoja kasvattaa, ainakin täällä ne ovat kasvaneet ihan hujauksessa. Tulen kurkkailemaan taas myöhemmin miten teillä kasvatukset etenee! :)

    VastaaPoista