torstai 13. kesäkuuta 2013

Kasvien kuulumisia ja pohdintaa kesäkurpitsasta

Pian saadaan ensimmäiset kirsikkatomaatit! Eilen alkoi pari kellertää ja tänään ne näyttivät jo tältä:


Vihreitä raakileita on vaikka kuinka paljon. Kasvit ovat kyllä riehaantuneet ihan täysin. Tuo pisin on jo reilusti yli metrin. Mietinkin että voiko sitä mitenkään typistää ilman että tapan koko kasvin. Ei taida olla hyvä ajatus.. Jotenkin typerästi ajattelin että kirsikkatomaatti olisi kasvinakin pienempi kuin täysikokoinen tomaatti.

Kohta pääsee pölyttämään myös kesäkurpitsaa. Katsoin netistä parikin kuvasarjaa pölyttämisestä ja tuo mun parvekkeella kasvava jättiläinen ei ole kyllä yhtään saman näköinen. Viljelylaatikossa oleva muistuttaa huomattavasti enemmän netissä olevia esikuviaan.


Parvekkeella olevassa kurpitsa on jo reilusti isompi kun lähikaupassa myytävät "valmiit" kurpitsat eikä kukka ole vielä edes valmis pölytettäväksi.


Viljelylaatikossa olevan kesäkurpitsan kukka on suunilleen samassa vaiheessa, mutta kurpitsan alku on noin viisi senttinen ja muutenkin samanlainen kun netissä olevissa kuvissa. Olen tätä pölyttämis asiaa viimepäivinä ääneen pohdiskellut ja miehen anti asiaan oli vaatimus että pölyttäessä täytyy pukeutua musta-keltaraitaiseen asuun ja pöristä :) Onko kellään teistä mitään parempia vinkkejä?

Olen melkein yllättynyt miten rauhassa viljelykset ovat saaneet kaupungissa olla. Hyvin on lähtenyt laatikossa kasvu käyntiin ja ihan kohta sieltä saakin jo salaattia hakea :) 


Hienosti oli sielläkin kirsikkatomaatti lähtenyt raakileita tekemään.


Sokerihernekkin oli maan alta noussut. Vähän mietin miten niiden käy kun enhän mä mitään siemeniä liottanut tms. Onneksi lähti kuitenkin hyvin näinkin. Täytyy jossain vaiheessa niille joku tukiviritys sinne tehdä, mutta ei sillä ole vielä kiirettä.


Ainoa mikä ei näytä mitään elonmerkkejä on oregano. Hienosti oli kyllä muillakin lälhtenyt kasvamaan.


En ole jaksanut partsille mitään varsinaisia kukkia laittaa, mutta kaippa nämä ajavat saman asian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti