maanantai 17. kesäkuuta 2013

Satoa

Nyt voin rehellisesti sanoa että kasvatan hyötykasveja, sillä satoa on saatu :) Kaksi kirsikkatomaattia ja yksi kesäkurpitsa. Ensimmäinen kirsikkatomaatti piti pilkkoa tasan neljään osaan, että kaikki saivat varmasti maistaa. Toinen pistettiin salaattiin. Ihan vielä ei näillä määrillä voi omavaraiseksi siirtyä ;)

Kaveri kävi kylässä ja sain vastauksen myös tomaatin typistämis kysymykseen. Ilmeisesti kasvin typistäminen on ihan suotavaa ja yleensä niin tehdään että tomaatit kypsyisivät paremmin. Täytyy joku päivä parturoida kasveja.

Lueskelin paljon netistä kesäkurpitsasta ja ainakin yhdessä keskustelussa väitettiin että kesäkurpitsa voi kasvattaa hedelmän, myös ilman pölytystä. Kurpitsa vain mätänee todella nopeasti. Näin minulle taisi tuon ekan kanssa käydä. Nyt mietin että kai tuon kurpitsan voi kuitenkin syödä kun se ei ole vielä mädäntynyt?! Painoa tuolla kurpitsalla on 413g joten kyllä siinä syötävää on ihan reilusti. Ajattelin tehdä siitä tänään kasvishöystöä.

Kuviakin otin, mutta niiden siirtäminen koneelle on aina vähän projekti. Mies heitti vahingossa kameran johdon menemään, joten nyt kamerasta pitää aina irroittaa musitikortti ja lukea kuvat suoraan siltä. Tietenkään tämä ei onnistu mun koneella (ei muistikortin lukijaa) vaan miehen pitää omallaan se tehdä ja siirtää kuvat paikkaan, josta minäkin ne saan. Ihailtavan rauhallisesti on ottanut mun vaatimukseni saada vähintään jokatoinen päivä kuvia kamerasta pihalle. Tilanne voisi olla toinen jos minä oisin sen johdon hukannut ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti